Estem vivint una situació d’extrema gravetat. La fi de les emissions de RTVV és el trist colofó a dues dècades de pèssima gestió, que han portat al sector audiovisual a un aparent atzucac. Milers d’excel·lents professionals s’han vist directa o indirectament abocats a canviar d’ofici, pagant amb el seu lloc de treball les conseqüències de la irresponsabilitat d’uns quants indesitjables.

RTVV ha patit al llarg de la seua història l’efecte demolidor de caure en mans d’incapaços. Mai, excepte alguna honrosa excepció, s’ha posat al capdavant de l’empresa a gent capacitada, a professionals disposats a gestionar amb sensatesa els diners públics. Com a ciutadans, tenim l’obligació de rebel·lar-nos davant les decisions injustes de qualsevol governant que decidisca anar en contra de l’interès general. I com a professionals, hem de reivindicar el nostre dret a un treball digne d’acord amb les nostres capacitats. No podem tolerar decisions arbitràries i no justificades, que impliquen unes conseqüències dramàtiques para milers de famílies. No és admissible que juguen amb el nostre futur, i que ens convertisquen a més en els únics culpables d’un problema que han generat uns altres, des de l’autoritarisme i la incompetència.

Exigim l’existència d’uns mitjans de comunicació de titularitat pública, que complisquen amb la funció social que els assigna el nostre Estatut d’Autonomia, i que contribuïsquen a la consolidació del sector audiovisual de la nostra comunitat.

No volem ser ciutadans de segona. En un estat en el qual existeixen mitjans per a defensar l’ús de la llengua, la cultura i les tradicions autòctones, reivindiquem la necessitat de la informació del nostre poble o ciutat, del nostre barri, de la nostra gent. Volem espais de proximitat, històries properes que confirmen la nostra identitat. És inadmissible que els nostres impostos vagen a parar al manteniment d’empreses audiovisuals que estan lluny del nostre territori. Actualment, cada valencià aporta 20€ al pressupost de la radiotelevisió pública espanyola. Quasi 100 milions d’euros que es queden a Madrid, que només donen treball a professionals establits en la capital d’Espanya, mentre ací es tanquen empreses audiovisuals a desenes.

No anem a consentir que s’aniquile una indústria que és sinònim de modernitat i de futur.

Des d’ATRAU anem a lluitar en contra del tancament de RTVV. És el moment d’actuar, i si no tenim treball, lluitarem per a aconseguir-ho. Ningú va a tirar per la broda el nostre ofici i la nostra experiència. Arrere queden les distincions entre treballadors de “dins o fora de la casa”. Tots som companys, tots necessitem una eixida a aquesta situació. I ATRAU s’ha de convertir en l’eina útil per a construir el nostre futur.

Ara, més que mai, hem de treballar per una associació forta, que mantinga la cohesió entre el nostre col·lectiu. Anem a participar, amb la teua ajuda, en totes les iniciatives que afavorisquen els nostres interessos laborals.

Fa falta que més companys s’associen a ATRAU, l’única associació de treballadors del sector audiovisual que pot representar als milers de professionals que encara vivim en aquesta comunitat. Si no aconseguim la nostra meta, només ens quedarà el desterrament. Tots junts podem establir les bases de nous projectes, de noves iniciatives per a reivindicar-nos com el que som i volem seguir sent: PROFESSIONALS.

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2023 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?