A les 18:15 es va iniciar l’assemblea en el Va salar de Graus de la Facultat de Filologia, assistint a més de la majoria de la Junta Directiva, al voltant de seixanta socis. Després de la lectura i aprovació de l’Acta anterior, el president Luis Lizarán va passar a exposar les gestions efectuades des de la celebració de l’última, que es resumeix en els següents punts:

En primer lloc, es va comunicar als socis que ja s’estan ultimant els detalls per a posar al servei dels socis el sistema d’autogestió del currículum en la web que a més inclourà un motor de cerca d’accés públic en el qual es posarà a la disposició de possibles contractadors estos currículums.

Lizarán va informar també de les gestions realitzades amb els grups d’empreses que han presentat ofertes per a l’externalització de programes en RTVV:

  • Contactes i reunions amb UNIPROVA que han culminat en la petició de currículums als associats de ATRAUper a la presentació de la seua oferta.
  • Contacte amb el grup ENDAVANT que ha manifestat el seu interès a consolidar la relació en cas de ser adjudicatària.
  • Contacte telefònic amb el grup FACTORIA PLURAL (Heraldo de Aragón) domiciliat a Saragossa que també han mostrat interès a formalitzar una relació més ferma en cas de ser adjudicatàries.
  • Contacte personal amb el representant del grup VIDEAR que igualment ha manifestat la seua disposició a establir relacions més sòlides en el cas de ser adjudicatàries.
  • Amb el grup TOMBATOSSALS s’ha establit contacte telefònic per a mostrar-los l’interès per una futura reunió, però de moment no s’ha fixat cap data.
  • El grup FACTORIA AUDIOVISUAL ha sigut contactat però sense concretar contacte posterior.
  • El contacte amb el grup LAVINIA, relacionat amb Atresmedia, no s’ha pogut establir.

També es va informar han vingut duent a terme reunions amb diferents associacions, com EDAV (guionistes) que han culminat amb l’adhesió a un comunicat sobre els pagaments pendents a treballadors del sector; SGAE per a la possibilitat d’utilització d’infraestructures d’aquesta associació en ser diversos socis d’ATRAU també socis de SGAE; i ACICOM associació de caràcter cívic interessada en els temes d’audiovisual i educació per a possibles futures col·laboracions.

Després de Luis Lizarán van prendre la paraula el vicepresident Ricardo Macián i l’associat Jordi Piris per a exposar les gestions amb la Sala Russafa a fi de ser la seu del Festival de Documentals a celebrar al maig de 2014, festival que fins ara se celebrava a Cullera. Jordi Piris va comentar que al voltant del festival es poden organitzar diversos tallers relacionats amb l’audiovisual i va sol·licitar la implicació dels socis.

Es va aprovar per unanimitat l’emissió del carnet de soci d’ATRAU i es va tornar a sol·licitar als quals no hagen aportat totes les dades i fotos pertinents que ho facen a la major immediatesa possible.

El nostre assessor Carlos Mora, de l’Assessoria Nemara, va exposar les condicions per a sol·licitar l’alta patronal i facilitar als socis la facturació de petites quantitats, la qual cosa té un cost de 100 € mensuals per a l’associació i suposa per a cada soci que ho utilitze assumir els costos socials i de gestió, xifra que ve a suposar al voltant d’un 40% del que es facture. Carlos Mora va insistir en la necessitat d’estudiar cas per cas. La possibilitat de facturar per mitjà d’ATRAU va ser qüestionada per alguns socis en el debat posterior. Finalment es va acordar sotmetre a votació activar el sistema de facturació per un període de prova no superior a sis mesos. El resultat de la votació va ser el següent:

  • Vots a favor: 30
  • Vots en contra: 7
  • Abstencions: 17

En el moment es puga facturar us ho comunicarem ja que, per causes administratives alienes a ATRAU i Nemara, aquest procés pot retardar-se unes quantes setmanes.

Sobre el tema de la facturació, es va insistir també per part de diversos socis i membres de la junta, en la necessitat d’utilitzar a ATRAU com a instrument per a forçar als contractadors a que complisquen amb la legalitat, és a dir, que disposen dels serveis dels treballadors per mitjà d’un contracte i no forçant a estos a donar-se d’alta com a autònoms. Circumstància aquesta que evidentment està en funció del número d’associats i del seu compromís amb aquesta causa. Quants més siguem i quanta major unitat d’acció aconseguim, més fàcil serà complir aquest i altres reptes.

Sense altres temes que tractar es va alçar la sessió emplaçant-se a una nova assemblea abans de final d’any.

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2022 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?