Prompte es compliran sis mesos des de la constitució de la nostra associació, i la veritat és que ha sigut un temps tempestuós i ple de sobresalts.

ATRAU va nàixer amb la vocació de ser útil en el nou panorama audiovisual derivat de l’aplicació de l’ERO de RTVV i l’externalització de continguts plantejada en el contracte programa subscrit amb la Generalitat. Però la nul·litat de l’expedient, dictada pel TSJ i que tots reberem amb alegria, va portar al President Fabra a prendre una decisió insensata i catastròfica per al nostre sector.

La fi de les emissions de la ràdio i la televisió autonòmiques ha paralitzat quasi la totalitat de la producció audiovisual, i ha destrossat, almenys de moment, les expectatives de futur de milers d’excel·lents professionals. Ningú podia imaginar fa solament tres anys la situació actual. La incompetència i la irresponsabilitat d’uns pocs, han provocat un enorme desastre laboral i personal a milers de treballadors. Fa ja dos mesos del silenci i del negre dels nostres mitjans públics, i la situació a dia d’avui és encara molt confusa.

En aquestes circumstàncies, es fa més necessària que mai la unitat entre els col·lectius que conformen el nostre sector. Només des d’associacions professionals fortes podrem mantenir la cohesió imprescindible per a trobar un futur laboral que ens permeta lluitar per seguir treballant en el que millor sabem fer. ATRAU està cridat a exercir un paper determinant en els pròxims anys. Nosaltres haurem de donar resposta a les iniciatives socials i polítiques que ja s’estan gestant, i que desembocaran, més ràpid que tard, en la posada en marxa d’allò que ara ens han arrabassat de manera il·legítima.

Al costat d’altres plataformes i associacions, participarem en el disseny de models que impulsen la creació de nous mitjans de comunicació públics que donen resposta a les necessitats d’una societat obligada a ser moderna i competitiva. I en açò estem. Mantenim estretes relacions amb associacions professionals com EDAV (associació de guionistes), AAPV (associació d’actors), CPD (actors de doblatge), EAVF (empreses de l’audiovisual valencià) i diferents associacions de productors, així com amb associacions ciutadanes com MILDENOU o ACICOM.

Però mentre definim el nou escenari, no hem d’estar parats. La nostra capacitació professional no es pot malgastar. Hem d’utilitzar aquest període de transició amb sensatesa. La formació pot ser una de les fórmules, i des d’ATRAU estem estudiant solucions que potencien l’ocupació dels nostres associats en tasques docents, mitjançant l’organització de cursos i tallers sobre els quals rebreu informació pròximament.

Volem treballar, i tenim la convicció que existeixen solucions a aquesta rocambolesca situació.

Per a poder informar-vos sobre aquests i altres temes d’una manera més directa, vos convoquem a l’Assemblea General que se celebrarà el pròxim 4 de febrer a les 11:00 del matí en el Saló de Graus de la Facultat de Filologia de València, en l’Avinguda Blasco Ibáñez nº32.

Rebeu una cordial salutació. Vos esperem.

La Junta Directiva d’ATRAU.

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2022 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?