Atrau s’adhereix a l’agrupació estatal d’associacions de l’audiovisual

L’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (ATRAU) ha celebrat recentment la seua assemblea anual. L’acte, organitzat via telemàtica, va servir per a ratificar l’adhesió –a proposta de la junta directiva– a l’Agrupació d’Associacions de l’Audiovisual (AAA), una entitat amb estructura de federació, formada per més de vint col·lectius de tècnics, creadors i intèrprets en l’àmbit estatal, i sorgida per a proposar solucions als apressants problemes del sector.


ATRAU considera molt important la seua presència en un organisme d’àmbit estatal, en el qual es compartiran problemàtiques i es buscaran solucions conjuntes, servint alhora de suport a qualsevol reivindicació de tipus local que es duga a terme.

I és que l’audiovisual valencià pateix, a més de les conseqüències de la pandèmia comunes a altres territoris, altres mals endèmics que mai s’han resolt. La temporalitat, la falta de continuïtat i una insuportable precarietat laboral es van instal·lar fa dècades en el nostre sector sense que semble possible trobar solució a curt termini.

Des d’ATRAU estem decidits a identificar les causes del maltractament laboral que pateixen centenars de companys i companyes, que tenen el seu origen en:

  • La preocupant falta d’atenció dels organismes públics al nostre col·lectiu
  • La infravaloració de la qualitat dels nostres professionals per part d’empreses de comunicació i de continguts audiovisuals
  • L’escassa voluntat de millora, tant en els mitjans públics com privats, de les condicions laborals dels treballadors i treballadores
  • La insuficient dotació econòmica de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i, en conseqüència, la prioritat del factor econòmic enfront del de la qualitat a l’hora de valorar i seleccionar continguts per a À Punt Mèdia
  • La reiterada predilecció per empreses foranes per a la producció dels programes de major dotació econòmica, les quals després contracten professionals valencians en pitjors condicions que en els seus territoris d’origen

El sector audiovisual valencià requereix mesures a l’altura d’un sector estratègic que, juntament amb la resta d’indústries culturals, té una enorme projecció de futur encara per desenvolupar.

Exigim valentia i determinació per a posar fi a la precarietat laboral, per a potenciar des de les institucions i productores el desenvolupament de projectes ambiciosos i de qualitat que satisfacen les necessitats dels consumidors de productes audiovisuals de dins i fora de la nostra comunitat.

Reclamem que se’ns escolte per a solucionar la caòtica situació en la qual ens trobem, per a millorar l’espai audiovisual valencià del present i per a planificar un futur on els nous professionals que s’incorporen al sector productiu troben unes condicions de treball dignes, que no són les que es donen en l’actualitat.

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2023 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?