L’Associació de Treballadors de l’Audivisual (ATRAU), entitat que representa a professionals del sector audiovisual valencià, insisteix en la necessitat que la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) aprofite l’experiència i el talent dels creadors valencians.

Les successives decisions que s’estan adoptant des del Consell Rector de la CVMC estan generant innecessàries polèmiques que acaben repercutint en el calendari per a la recuperació del servei públic de radiotelevisió i, per extensió, en el teixit industrial d’un sector estratègic que segueix esperant la seua urgent reactivació, així com en la imatge que l’opinió pública s’està format del que serà la nova RTV de tots els valencians.

A la polèmica que va suscitar el procediment per a l’elecció de la persona que ocuparà la Direcció general, sobre el qual fins i tot planeja l’amenaça d’impugnació, hem d’afegir ara la relacionada amb la denominació de la que serà la marca paraigua de la futura plataforma multimèdia. Atenent un criteri de participació oberta a la ciutadania, el concurs es va decidir en una sola sessió amb la unanimitat dels nou membres del Consell Rector.

Sense entrar a valorar la idoneïtat del nom triat o si es va tractar d’una decisió precipitada, entenem que el fet que la marca triada ja estiga sent utilitzada en l’actualitat per diferents organismes oficials i entitats privades posa de manifest la importància d’implicar en este tipus de procediments a professionals i empreses especialitzats, capaces de detectar i evitar possibles errors. Crida l’atenció també que els dominis d’Internet no hagen sigut comprovats abans de fer pública la decisió, elements fonamentals a l’hora de posicionar una marca en la xarxa i amb l’agreujant que suposa la importància que els continguts transmèdia tindran en el futur en la CVMC..

Considerem per tant que la imatge de marca d’una empresa tan important per a la societat valenciana no hauria d’haver sigut resultat d’una consulta popular i sí d’un concurs dirigit a empreses especialitzades i dotat d’un pressupost adequat.

Falten encara moltes i importants decisions per prendre: la redacció dels reglaments del Consell de la Ciutadania i del Comité de Redacció, les primeres contractacions de personal i de continguts, les contractacions per a l’equipament tècnic, la confecció del primer organigrama, etc.

Creiem que el Consell Rector hauria d’evitar riscos i oferir garanties abans de fer pública qualsevol decisió que adopte. I per a açò és imprescindible comptar amb l’assessorament d’experts i professionals que eviten polèmiques no desitjades. Perquè qualsevol retard agreujaria encara més si cap la situació dels milers de treballadors i centenars d’empreses que esperen l’arrencada de la CVMC, i que ja no poden aguantar per més temps la inactivitat que han suportat des de fa anys.

No caben les equivocacions. Des d’ATRAU tornem a oferir la nostra col·laboració en esta delicada fase. La participació dels professionals valencians és necessària per a garantir l’encert en les decisions futures.

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2023 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?