Estimats socis:

Acaba un annus horribilis per al sector audiovisual de la comunitat valenciana. Uns mesos en els quals hem assistit, amb perplexitat, a la supressió de les emissions del nostre canal autonòmic. D’una manera abrupta i desmanotada, s’ha posat fi a 25 anys d’història i a un llarg procés que va començar amb l’acomiadament de quasi mil treballadors de RTVV, mitjançant un ERE que la justícia va declarar il·legal. L’obligació de readmetre a tots eixos companys va provocar, segons la Generalitat, la decisió de baixar la persiana del més important mitjà de comunicació del que disposàvem fins el moment.

Este episodi ha posat el trist i aparentment definitiu fermall a un procés que venim patint des de molt temps arrere, i que ja havia suposat el tancament de nombroses productores, estudis de doblatge i empreses de serveis, incapaços d’afrontar els impagaments de RTVV. Una circumstància que ha acabat asfixiant un teixit empresarial molt afeblit per la pèssima gestió dels successius directors generals de l’ens, client únic per a moltes d’eixes empreses.

El resultat final d’este procés: milers de treballadors, d’excel·lents professionals, condemnats a la desocupació. Un capital humà d’un valor incalculable, amb una experiència valuosíssima, que no troba, ara com ara, una eixida laboral a la seua desesperada situació.

El sector audiovisual valencià està ferit de mort si ningú posa un ràpid remei sobre la taula. I no sembla que, en el curt termini, anem a comptar amb esta necessària solució. Però no podem abandonar-nos al pessimisme. Enguany ha sigut tan dolent, que el pròxim solament pot ser millor.

És cert que les expectatives de treball són escasses, i molts els que necessitem treballar. Però precisament per açò, és el moment d’adoptar mesures col·lectives, no pensar solament en el nostre problema, sinó en el problema de tot el nostre sector. Hem de mantenir-nos units, amb tota la cohesió i el companyerisme que necessitem en moments tan difícils. No és moment per a l’individualisme, i si per al treball en equip.

Potenciar ATRAU és la millor manera de lluitar pel nostre futur.

I amb ATRAU, ens asseurem en totes les taules i parlarem de totes les iniciatives que sorgisquen en aquest nou escenari. Estimem la nostra professió, i lluitarem per ella amb totes les nostres armes. Ara és el moment de dedicar el nostre esforç a trobar eixides, exigir responsabilitats, i preparar-nos per a tornar a treballar el més prompte possible.

Quan passen les festes nadalenques, convocarem una assemblea extraordinària per a analitzar el context, lliurar-vos el carnet de soci i prendre decisions. Fins eixe moment, et demanem que ens ajudes a sumar més socis a ATRAU. La nostra fortalesa és fonamental per a legitimar-nos com a representants de tot el sector audiovisual de la comunitat valenciana, i per a que compten amb nosaltres siga el que siga la circumstància.

L’any que prompte començarà, ha de ser l’any d’ATRAU. Els nostres millors desitjos per al 2014, i fins aviat.

La junta directiva d’ATRAU

close
0 Comentaris

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

©2023 ATRAU, Associació de Treballadors de l'Audiovuisual Valencià | Adaptat per Vakudesign, disseny multimèdia

Contacte

Per a més informació, envia'ns un email a info@atrau.org o posa't en contacte amb nosaltres per mitjà del següent formulari.

Sending

Inicia sessió amb les teues credencials

Has oblidat les teves dades?